Kurs sommelierski
1 600 zł
40 h
Program:
1. Wino.
2. Odmiana winogron.
3. Degustacja.
4. Rejony produkcji win.
5. Produkcja win.
6. Wina musujące.
7. Wina wzmocnione.
8. Butelki i etykiety.
9. Kupowanie win, przechowywanie win.
10. Serwis wina w restauracji.
11. Przygotowanie wina.
12. Kompozycja wina z potrawami.
Cele:
Kurs przeznaczony jest dla osób, które traktują wino jako swoje hobby, ale także dla tych co chcą poszerzyć swoje kwalifikacje kelnerskie o wiedzę sommelierską. Po ukończonym szkoleniu będziesz wiedział jak zwiększyć dochody restauracji poprzez odpowiedni dobór win do menu. Zdobądź elitarny zawód oraz zyskaj wiedzę winiarską, która jest ewidentnym atutem przy ubieganiu się o pracę.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany w języku polskim i angielskim przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40
- tryb weekendowy / wieczorowy
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 1 600 zł