Warsztaty SUSHI
650 zł
8 h
Program:
1. Prezentacja zawierająca krótką historię sushi, opisy surowców używanych do sushi, rodzaje sushi i zdjęcia.
2. Gotowanie ryżu i sposób jego przyprawiania.
3. Filetowanie ryby.
4. Pokaz zwijania sushi.
5. Wspólne zwijanie sushi – krok po kroku (suszak powoli pokazuje, a grupa kopiuje ruchy).
6. Praktyka zwijania.
7. Przygotowanie sushi w parach.
8. Wspólna konsumpcja.
Cele:
Podczas udziału w warsztatach poznasz historię sushi, nauczysz się umiejętności niezbędnych do przygotowania prawdziwego SUSHI. Począwszy od sporządzenia ryżu, który jest jednym z najtrudniejszych elementów poprzez "rolowanie" wykwintnych maków, aż do wyrafinowanego nigiri. Nasz Suszak przeprowadzi Cię przez świat niebanalnej kuchni, nauczy nowych smaków. Poza nowym, ciekawym doświadczeniem gwarantujemy świetną zabawę i pełen relaks.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie udziału w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy
- podpisanie umowy o kurs.
Termin i miejsce:
- liczba godzin: 8
- tryb: wieczorowy/weekendowy
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 650 zł