Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Szkolenie baristyczne

Program:

1. Czym jest kawa?

  • Kawa, jako roślina,
  • Kawa, jako ziarno,
  • Kawa, jako napój.

2. Sprzęt baristy.

3. Przygotowanie poprawnego espresso.

4. Spienianie mleka.

5. Przygotowanie napojów kawowych z mlekiem.

6. Podstawy late art.

7. Alternatywne metody zaparzania kawy.

  • V60,
  • aeropres.

Cele:
Zdobycie podstawowych wiadomości teoretycznych nt. kawy oraz praktyczna nauka przygotowania czarnego naparu, jako przygotowanie do zawodu baristy.

Adresaci:
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich kawoszy, sympatyków kawy i kawiarnianych klimatów. W czasie szkolenia uczestnicy poznają przeróżne smaki i oblicza kaw, a także sami zaparzycie niejedną filiżankę kawy.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Zaświadczenie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając 
formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 4,
- tryb: weekendowy / wieczorowy,
- miejsce: Kawiarnia STReFA, ul. Długa 11, Bydgoszcz.

Koszt: 250 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI