Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Kurs kelnerski

Program:

1. Systemy obsługi w zakładach gastronomicznych.                                      

2. Przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi klientów.

3. Poziom i kultura obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych.

4. Technika noszenia naczyń i tac.

5. Ogólne zasady serwowania dań w zakładach gastronomicznych (serwis a"la carte).

6. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu przekąsek.

7. Technika podawania zup. Zasady serwowania dań zasadniczych.

8. Organizacja i technika obsługi konsumenta przy podawaniu śniadań.

9. Technika podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych.

10. Technika podawania napojów alkoholowych.

11. Organizacja przyjęć.

12. Systemy rozliczeń kelnerskich.

Cele:
Celem szkolenia jest uzyskanie kwalifikacji zawodowych kelnera. Doskonalenie wiedzy i umiejętności wykonywania czynności w zakresie organizacji i techniki obsługi konsumenta; kompleksowej obsługi imprez, przyjęć, bankietów, itp.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat uczestnictwa w kursie wystawiane przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając 
formularz zgłoszeniowy
- podpisanie umowy o szkolenie.

Egzamin/zaliczenie:
- egzamin z teorii zawodowej
- egzamin umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- liczba godzin: 40
- tryb weekendowy
- miejsce: 
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt:
- 520 zł
- student/absolwent WSG: 450 zł.

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI