Sposoby wędzenia, marynowania oraz grillowania metodami tradycyjnymi
600 zł
24 h
Program:
1. Podstawowe informacje o marynowaniu.
2. Dobór surowców do marynowania.
3. Selekcjonowanie produktów używanych do wędzenia.
4. Dobór drewna do wędzenia różnego rodzaju mięs oraz ryb.
5. Zasady, na których opiera się prawdziwa ceremonia BBQ.
6. Sprzęt wykorzystywany do wędzenia i grillowania.
7. Tradycyjne metody wędzenia z użyciem podstawowych receptur – ćwiczenia.
Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat sposobów wędzenia, marynowania oraz grillowania metodami tradycyjnymi z wykorzystaniem naturalnych składników oraz przypraw. Uczestnicy poznają tradycyjne metody wędzenia z użyciem podstawowych receptur.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy / wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł