Nowe trendy w sztuce kulinarnej
600 zł
24 h
Program:
1. Nowoczesne technologie i techniki gotowania oraz najnowsze tendencje w sztuce kulinarnej.
2. Nowe trendy w sztuce kulinarnej na stołach bankietowych.
3. Przygotowywanie dań zimnych i gorących z zastosowaniem nowoczesnych technik i technologii kulinarnych.
4. Desery na ciepło, nowe trendy – przyrządzanie techniki wykonania, tendencje.
5. Aranżacje deserów na talerzach – tworzenie kompozycji.
6. Trendy i zasady w opracowywaniu receptur.
7. System food cost.
8. Warsztaty.
Cele:
Doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat przygotowania oraz organizacji imprez okolicznościowych przy udziale nowoczesnego sprzętu gastronomicznego.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł