Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Przygotowywanie potraw przy udziale nowych technik kulinarnych

600 zł 24 h

Program:

1. Charakterystyka nowych technik kulinarnych.

2. Wstępne wiadomości na temat nowoczesnych technik gotowania.

3. Urządzenia używane do gotowania w nowych technikach kulinarnych, vacum, sous vide, nowoczesne wędzenie, sprzęt używany w kuchni molekularnej.

4. Ćwiczenia obejmujące najnowsze techniki gotowania.

5. Nowe sposoby marynowania oraz przygotowanie do wędzenia.

6. Gotowanie w niskich temperaturach trudnych w gastronomii produktów np. Dziczyzna.

7. Confit – gotowanie w tłuszczu, zasady – receptura.

8. Warsztaty.

Cele:
Celem szkolenia jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat przygotowania potraw przy udziale nowych technik kulinarnych – Sous vide, kuchnia molekularna, Confit oraz eksperymentalne techniki wędzenia.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt: 600 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI