Program:
1. Tworzenie charakterystycznej kuchni regionalnej.
2. Sezonowość produktów kuchni regionalnej.
3. Tworzenie menu z udziałem dań kuchni regionalnej.
4. Tradycyjne dania w nowej aranżacji.
5. Dobór starych dań do wystroju restauracji np. karczmy, pałace, oberże.
6. Warsztaty polegające na przygotowaniu odkurzaniu regionalnych receptur.
7. Wprowadzenie ekologicznych produktów do naszych restauracji, jako magnez dla naszych gości.
8. Warsztaty.
Cele:
Doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat przygotowania potraw według starych przepisów kuchni regionalnej, w nowych aranżacjach.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł
ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
Budynek C, pokój C005
52 567 00 17