Catering – kompleksowa organizacja usług cateringowych – moduł dla menedżerów i właścicieli
600 zł
24 h
Program:
1. Organizacja działalności cateringów.
2. Rodzaje i konstrukcje kart menu, zasady tworzenia, częstotliwość i logika zmian, sezonowość kart, estetyka.
3. Pozyskiwanie klienta cateringowego.
4. Organizacja imprez gastronomicznych – rozrywkowych.
5. Usługi gastronomiczne jako istotny element „event marketing”.
6. Catering jako element organizacyjny imprez okolicznościowych i masowych.
7. Rozliczanie imprez cateringowych.
8. Protokół obsługi gości VIP.
9. Savoir vivre przy stole.
10. Celebracje uroczystości.
11. Protokół dyplomatyczny.
12. Wybrane uwarunkowania prawne działalności gastronomicznej.
Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat kompleksowej organizacji usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych. W ostatnim dniu szkolenia uczestnicy tworzą stół bankietowy.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł