Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Catering – kompleksowa organizacja usług cateringowych – moduł dla szefów kuchni

600 zł 24 h

Program:

1. Asortyment potraw wykorzystywanych w cateringu.

2. Dania zimne nowości na stołach cateringów.

3. Na gorąco najnowsze propozycje dań mięsnych oraz ryb.

4. Desery na stołach bankietowych – zastosowanie oraz sposób podawania.

5. Dobór dań cateringowych dostosowany do rodzaju przyjęcia.

6. Logistyka oraz organizacja imprez „na wynos”.

7. Dobór personelu wytypowanego do obsługi do imprezy plenerowo cateringowej.

8. Dodatkowe atrakcje kulinarne mogące uświetnić imprezę.

9. Warsztaty połączone z budową stołu bankietowego.

Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat  kompleksowej organizacji usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt: 600 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI