Catering – kompleksowa organizacja usług cateringowych – moduł dla szefów kuchni
600 zł
24 h
Program:
1. Asortyment potraw wykorzystywanych w cateringu.
2. Dania zimne nowości na stołach cateringów.
3. Na gorąco najnowsze propozycje dań mięsnych oraz ryb.
4. Desery na stołach bankietowych – zastosowanie oraz sposób podawania.
5. Dobór dań cateringowych dostosowany do rodzaju przyjęcia.
6. Logistyka oraz organizacja imprez „na wynos”.
7. Dobór personelu wytypowanego do obsługi do imprezy plenerowo cateringowej.
8. Dodatkowe atrakcje kulinarne mogące uświetnić imprezę.
9. Warsztaty połączone z budową stołu bankietowego.
Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat kompleksowej organizacji usług cateringowych, bankietowych i okolicznościowych.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb: weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 600 zł