Nowoczesna Pani Domu – sporządzanie potraw ekologicznych, wegetariańskich, z owoców morza
730 zł
60 h
Program:
1. Charakterystyka zdrowej kuchni.
2. Dobór składników do produkcji dań ekologicznych.
3. Zasady doboru składników w kuchni wegetariańskiej.
4. Diety dla osób prowadzących zdrowy tryb życia.
5. Potrawy z owoców morza- techniki wykonywania.
6. Odżywianie w zależności od pory roku z wykorzystaniem produktów sezonowych.
7. Warsztaty.
Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat sporządzania potraw ekologicznych, wegetariańskich, owoców morza. Szkolenie kierowane jest również do osób uprawiających sport. Uczestnicy poznają ciekawostki oraz ćwiczenia pozwalające tworzyć zdrową kuchnię.
Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.
Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.
Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.
Termin i miejsce:
- tryb weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.
Koszt: 730 zł