Centrum Szkoleń i Certyfikacji WSG

Nowoczesna Pani Domu – sporządzanie potraw ekologicznych, wegetariańskich, z owoców morza

730 zł 60 h

Program:

1. Charakterystyka zdrowej kuchni.

2. Dobór składników do produkcji dań ekologicznych.

3. Zasady doboru składników w kuchni wegetariańskiej.

4. Diety dla osób prowadzących zdrowy tryb życia.

5. Potrawy z owoców morza- techniki wykonywania.

6. Odżywianie w zależności od pory roku z wykorzystaniem produktów sezonowych.

7. Warsztaty.

Cele:
Celem kursu jest doskonalenie wiedzy i umiejętności na temat sporządzania potraw ekologicznych, wegetariańskich, owoców morza. Szkolenie kierowane jest również do osób uprawiających sport. Uczestnicy poznają ciekawostki oraz ćwiczenia pozwalające tworzyć zdrową kuchnię.

Świadectwo kwalifikacyjne:
Certyfikat wystawiany przez Centrum Szkoleń i Certyfikacji przy Wyższej Szkole Gospodarki.

Formalności i zgłoszenie:
- zgłoszenia można dokonać w biurze Centrum Szkoleń i Certyfikacji lub wypełniając formularz zgłoszeniowy,
- podpisanie umowy o kurs.

Egzamin/zaliczenie:
Egzamin z teorii zawodowej oraz umiejętności praktycznych.

Termin i miejsce:
- tryb weekendowy/wieczorowy,
- miejsce: Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy, ul. Garbary 2.

Koszt: 730 zł

  • ul. Garbary 2, 85-229 Bydgoszcz
    Budynek C, pokój C005

  • centrum@byd.pl

  • 52 567 00 17

© 2016 WYŻSZA SZKOŁA GOSPODARKI